Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

A cincea editie a catalogului 100 Cei mai admirati CEO din Romania 22-12-2014

A cincea editie a catalogului 100 Cei mai admirati CEO din Romania realizat de Business Magazin este o dovada ca admiratia nu este un fenomen static, ci o imagine care evolueaza in functie de rezultatele unui CEO. Clasamentul se schimba de la an la an iar in aceasta editie s-au inregistrat nu mai putin de 37 de noi intrari in randul celor mai admirati 100. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O antreprenoare de 36 de ani spunea ca „Ar trebui sa diferentiati angajatii din corporatii de antreprenori, care isi asuma riscuri mai mari“, insa acest lucru se intampla deja. A cincea editie a adus in fruntea clasamentului, pentru prima data, un antreprenor. Iulian Stanciu, CEO al eMAG, cel mai mare retailer online de pe piata, a primit in 2014 cel mai mare numar de voturi din partea mediului de afaceri privat din Romania.
 


Aceasta pozitie a fost ocupata in 2010 si 2011 de Mariana Gheorghe, CEO al Petrom (acum locul cinci) iar in 2012 si 2013, de Steven van Groningen, pre┼čedinte si CEO al Raiffeisen Bank (acum pe locul doi).
 

 

Topul clasamentului a fost realizat pe baza voturilor a circa 200 de manageri de companii si consultanti din toate domeniile de activitate. Acestia activeaza atat in multinationale cat si in companii mici. Lista de propuneri pe care redactorii Business Magazin au realizat-o a inclus peste 250 de manageri, in functie de marimea afacerii pe care o conduc dar si de dinamismul afacerii si a domeniului in care activeaza. 

 


 

Sursa (inclusiv foto) BusinessMagazin