Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

A zecea editie a Simpozionului international Forumul pentru inovare - 26 si 27 octombrie 25-10-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI.

In perioada 26-27 octombrie 2017 va avea loc la Bucuresti editia a X-a a Simpozionului international Forumul pentru Inovare“, sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii, manifestare stiintifica internationala. 

Simpozionul va fi organizat la Palatul Parlamentului si se va realiza cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, ARoTT-Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare si Consiliul National al IMM-urilor. 

Obiectivul major al manifestarii este acela de a promova produsele si tehnologiile inovative prin intarirea bazei tehnologice si de afaceri. Organizatorii doresc ca acest eveniment sa fie un forum anual de discutii, parteneriate (intre unitati, public privat, inventatori si unitati aplicante, cercetare si industrie, etc) din tara.

De asemenea, va avea loc un eveniment de brokeraj ce se va realiza in colaborare cu SC IPA SA CIFATT Craiova, dar si parteneri atat din tara cat si din strainatate: CRIMM, Camera de Comert si Industrie Dolj si parteneri Enterprise Europe Network Vratza. Vor participa companii private, Institute de cercetare, ONG-uri, Universitati. Vor fi prezente firme din Bulgaria, Italia, Franta, Ungaria, Polonia, Germania, Austria, Serbia etc.

Obiective:

  • - Stimularea inovarii si cresterea gradului de sensibilizare a firmelor romanesti prin prezentarea unor propuneri de parteneriate in scopul obtinerii de finantari nerambursabile in cadrul programelor Fonduri Structurale, HORIZON 2020, INTERREG, CIP, PNCDI III si COSME.
  • - Cresterea gradului de constientzare la nivelul societatii privind importanta cercetarii stiintifice si dezvoltarii stiintifice prin organizarea unei expozitii cu oferte de tehnologii - Stimularea inventatorilor prin parteneriate cercetare - transfer tehnologic-valorificare in mediul industrial.
  • - Integrarea ariei romanesti a cercetarii in aria europeana a cercetarii prin stabilirea de intalniri bilaterale si brokeraje de tehnologii – Intalniri pe parcursul a doua zile.
  • - S-au anuntat firme din Germania, Bulgaria, Italia, Ungaria, Franta, Austria, Polonia, Serbia
  • - Participarea Romaniei la organizarea manifestarilor stiintifice si expozitionale internationale, precum si cresterea originalitatii contributiei proprii prin organizarea unui brokeraj de tehnologii: Intalniri si analize bilaterale intre cei ce ofera si cei ce solicita anumite tehnologii, vizite in standuri organizate la ARoTT Craiova pentru prezentarea tehnologiilor de interes, prezentate la saloanele de inventii si inovatii.
  • - Intensificarea participarii romanesti la programele Uniunii Europene si integrarea Ariei romanesti a cercetarii in Aria Europeana: prezentarea programelor cadru HORIZON 2020, COSME si INTERREG.
  • - Prezentarea sprijinului oferit de ARoTT pentru participarea IMM-urilor in programele de cercetare- dezvoltare – inovare.

Intalnirea stiintifica se va derula pe parcursul a 2 zile.

In cele doua zile vor avea loc:
1. Prezentari  pe diferite domenii: inovare, dezvoltare, proprietate industriala si intelectuala;
2. Prezentarea programului PNCDI III – Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015-2020;
3. Prezentarea programelor HORIZON 2020, COSME, EUREKA, POC 2014-2020; 
4.  Prezentare de inventii de success prezente si la saloanele international de inventica;
5.  Discutii libere; 
6. Exemplu de buna practica: prezentarea unui transfer tehnologic transnational; 

7. Expozitie postere; 
8. Eveniment de matchmaking – brokeraj tehnologic si de afaceri.

Atasata aveti agenda evenimentului in limba engleza.