Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Agro Management: De la managementul fermei la hedging agricol și importanța analizei de sol 30-05-2014


In perioada 26 mai – 06 iunie, Timac Agro Romania desfasoara proiectul Agro Management, aflat deja la a doua editie. 


Proiectul se desfasoara in 8 orase din Romania, asteptam 400 de fermieri invitati  si speram ca prin conceptul „caravana prin tara” sa fim cat mai aproape de fermieri, oferindu-le  acces la informatiiin proximitatea exploatatiilor agricole.

Continuand cu misiuneaTimacAgro Romania de a creste competentele tehnice si economice ale fermierilor romani in managementul exploatatiilor agricole, in acest an aducem in fata fermierilor specialistii ODA (Offre&Demande Agricole).

Fondata in 1997 în Bourges, Franta si avand 18 ani de experienta in piata, ODA  ajuta cu succes intreprinderilor agricole in a gestiona riscurile asociate cu volatilitatea pietei si a obtine preturile in plus fată de media pietei.

                Evenimentul este sectionat in doua parti, in prima parte - Sorana Ruiz, specialist ODA,vatinge subiecte importante precum: managementul in ferme, relatia intre preturile cash si futures;

Hedging ( protejarea venitului in caz de risc al cresterii/scaderii pretului) al valorii depozitarii; prezentare a unei solutii de investitie in depozitare, rotatia culturilor in legatura cu pietele cerealelor.

In a doua parte , specialistii Timac Agro Romania - Marius Marica (Marketing Manager), Mihaela Corches (Specialist Marketing), Janos Albert (Specialist Marketing) - ating punctul de maxim interes prin interpretarea analizelor de sol.

In acest an, in cadrul proiectului Agro Management 2014 s-au prelevat 330  probe de sol de la fermieri, probe  care au fost trimise spre analiza la un renumit laborator din Franta (LCA). Specialistii Timac Agro Romania aloca 2 ore acestor interpretari facand studiu de caz pe fiecare analiza in parte, oferind solutii si scheme de fertilizare in concordanta cu parametrii din sol.

                Timac Agro Romania promoveaza constant conceptul unei fertilizari corecte prin realizarea cartarilor si ne bucuram cand realizam ca din ce in cemai multi fermieri isi insusesc acesta buna practica.

                Agro Mangement s-a derulat in Bucuresti, Braila si Slobozia si continua in Craiova (2 iunie), Timisoara (3 iunie), Satu Mare (4 iunie), TarguMures (5 iunie), Iasi (6 iunie).

 

Despre TimacAgro România
TIMAC Agro România este o societate specializată în nutriție vegetală, propunând fermierilor români  produse de calitate, adaptate fiecărei culturi și oricărui stadiu de vegetație în vederea creșterii productivității.   Produsele au luat naștere din experiența internațională a grupului Roullier, din cercetare, experimentare dar și consultarea specialiștilor din România.    


Fiind us: www.ro.timacagro.com
www.facebook.com/TimacAgroRomania