Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Background: Traininguri si evenimente organizate 03-01-2013
ui-01-060514-175_1.jpg

Proiectul naţional strategic „Întreprinzători în turism – pensiuni in România”, FSE, prin POSDRU, ID 64346, implementat de FNTM cu ANTREC România şi ASAJA Spania, în perioada februarie 2011 – ianuarie 2013. 

 

 

Proiectul are ca scop stimularea spiritului întreprinzător şi dezvoltarea unei comunităţi de antreprenori în turism şi manageri de pensiuni , în vederea dezvoltării sectorului turistic românesc şi creşterii capacităţii sale de a atrage un număr cât mai mare de turişti români şi străini. Proiectul oferă: consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerilor a cel puţin 500 de întreprinzători şi manageri de pensiuni, educaţie antreprenorială printr-un program e-Learning în cadrul căruia studiază peste 1600 beneficiari, realizare catalog cu minim 2000 de pensiuni de la nivel naţional, editat în romană şi engleză, schimb de experienţă în Spania pentru 100 beneficiari e-Learning, întreprinzători în turism şi manageri de pensiuni, în toamna anului 2012.

În cadrul proiectului s-a realizat o cercetare calitativă şi cantitativă complexă, dedicată sectorului turistic de pensiune prin: studiu market intelligence, interviuri cu peste 350 manageri de pensiuni şi oficialităţi, cercetări cantitative şi calitative la nivel de consumatori de turism (5600 turişti români şi 5000 turişti străini), generarea de direcţii strategice în sectorul turismului de pensiune, cu rezultate disponibile pe website-ul proiectului.
Prin proiect, FNTM a lansat şi dezvoltat  portalul de turism www.cazarelapensiune.ro, instrument dedicat pensiunilor, afacerilor conexe şi turiştilor. La doar 10 luni de la lansare, portalul găzduieşte peste 1800 de pensiuni şi 300 de afaceri conexe şi a lansat rezervarea One click, primul serviciu de rezervare asistată din România, prin telefon sau chat. Cazarelapensiune.ro va fi tradus în 5 limbi de circulaţie internaţională, în vederea atragerii turiştilor străini. Mai multe despre proiect: Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania, proiect cofinantat FSE, 2011-2013 Adresa web: www.intreprinzatorturism.ro


Proiectul strategic RURAL-Antreprenor, 2010-2012

Proiectul strategic RURAL-Antreprenor, 2010-2012 Fondul Social European, prin POSDRU, ID 59596, implementat de FNTM în parteneriat cu SIVECO România, PROJOB Germania, Formastur Spania şi Asociaţia Euro<26, în perioada iunie 2010 – mai 2012. Proiectul vizeaza  dezvoltarea culturii antreprenoriale, îmbunatăţirea abilităţilor, cunoştintelor şi comportamentului managerial pentru mici şi viitori întreprinzatori din mediul rural, din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud şi Bucureşti-Ilfov (23 judeţe) ce pot genera dezvoltare locala şi regională si ocupare prin dezvoltarea afacerilor. Beneficiile majore ale proiectului pentru cei peste 2200 beneficiari sunt: consultanţă personalizată pentru peste 600 participanţi, educaţie antreprenorială prin e-Learning pentru 800 beneficiari, analize diagnostic, soluţii IT, peste 2500 afaceri promovate pe platforma e-business, 300 afaceri pe e-commerce şi crearea reţelei de cooperare şi networking între întreprinzători, urmărind transferul de bune practici, iniţierea de parteneriate şi generând dezvoltare locală, cu efecte pe termen lung. Mai multe detalii despre proiect: RURAL-Antreprenor, proiect cofinantat din FSE, 2010-2012. Adresa web: www.ruralantreprenor.ro

Proiectul strategic Rural Manager - 2009-2010

         Proiectul strategic “Rural-Manager” (www.ruralmanager.ro) a fost implementat in perioada ianuarie 2009 – aprilie 2010, de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, în calitate de lider al consorţiului, în parteneriat cu organizaţiile Centrul de Training şi Dezvoltare al Asociaţiilor Angajatorilor din Bavaria - bfz gGmbh (www.bfz.de), S.C. Siveco România SA (www.siveco.ro) şi Asociaţia Euro < 26 Romania (www.euro26.ro).
Rural-Manager a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU, care e cofinanţat din Fondul Social European. Proiectul are o valoare de circa 8.85 milioane lei şi are contractul de finanţare POSDRU/13/5.2/S/8.
Obiectivul general al proiectului Rural-Manager este dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial şi managerial modern pentru actuali sau viitori întreprinzători, din mediul rural, în special tineri, care, prin dezvoltarea propriilor afaceri, pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare in regiunile Nord-Est, Centru si Sud-Est.
Rezultate in cifre:
1576 beneficiari totali  – actuali și viitori întreprinzatori din regiunile de dezvoltare  NE, Centru si SE, dintre care:
- 1413 beneficiari, actuali și viitori intreprinzatori, participanți la 18 conferinţe regionale de motivare, în lunile martie-aprilie ‘09 (obiectiv asumat 900 participanți)
 - 942 beneficiari  participanți la Cercetarea cantitativă şi calitativă asupra nevoilor de formare şi consultanţă ale întreprinzătorilor din mediul rural din regiunile NE, Centru şi SE
- 396 beneficiari de consultanță personalizată, prin intermediul consultanților regionali
- 401 cursanți înscriși în cadrul Programului de educație managerială Rural-Manager, pe platforma AeL, dintre care 365 absolvenți cu teste promovate, și 341 lucrări predate
- peste 300 participanti la cele 3 conferințe de diseminare a rezultatelor proiectului – aprilie 2010 Mai multe detalii despre proiect: Rural - Manager, proiect cofinantat din FSE, 2009-2010 Adresa web: www.ruralmanager.ro

 

 

Editia a 10-a a Reuniunii Organizatiilor Regionale de Broadcasting si a Producatorilor de Echipamente de Transmisie (MBT) - Mai 2012

 

In perioada 23 -25 Mai 2012, RADIOCOM si FNTM vor organiza la Bucuresti conferinta anuala a factorilor de decizie din domeniul broadcasting-ului si care se axeaza pe cele mai recente tendinte din domeniul radio si TV digital, în special pe provocarile referitoare la implementarea retelelor DVB-T si DVB-T2 la nivel regional.

 
A-10-a editie a Reuniunii Organizatiilor Regionale de Broadcasting si a Producatorilor de Echipamente de Transmisie reuneste elita comunitatii de afaceri la nivelul directorilor executivi si al factorilor de decizie din companii publice si private din Romania dar si din strainatate, furnizori si producatori de echipamente de broadcasting, operatori de infrastructura care deruleaza afaceri în Romania si în strainatate sau care doresc sa acceseze noi piete din acest domeniu de activitate.

 Evenimentul MBT îsi propune sa ofere recomandari privind modul de punere în aplicare a strategiei digitale pentru a corespunde cat mai bine mediului de activitate al fiecarui furnizor prin crearea unor conditii excelente pentru schimbul de idei cu leaderii si expertii din industria de profil.

 


FNTM organizeaza „Potentialul energiei solare in Romania – oportunitati pentru intreprinderile germane - Mai 2012

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM impreuna cu  em&s GmbH si in cooperare cu Camera de Comert si Industrie din  München si Bavaria de Sus, precum si cu Asociatia Federala pentru Energie Solara, organizeaza reuniunea de informare „Potentialul energiei solare in Romania – oportunitati pentru intreprinderile germane".

 

Evenimentul are loc in 21 mai 2012 la Munchen, in cadrul IHK-Akademie Munchen-Forum, si este o masura in cadrul Initiativei de export al energiilor regenerabile, promovata din bugetul Ministerului Federal al Economiei si Tehnologiei.

 

Manifestarea se adreseaza ofertantilor germani de produse si servicii in domeniul energiei fotovoltaice si solare, cu interes clar de a intra pe piata romaneasca. Evenimentul ofera intreprinderilor germane o excelenta oportunitate de a se informa in mod nemijlocit in ceea ce priveste energia solara in Romania, oferind informatii practice si o perspectiva cuprinzatoare asupra potentialului pietei energiei solare din Romania.  Vor fi prezentate sansele si riscurile, precum si recomandari de abordare vizand intrarea pe piata romaneasca a firmelor germane.

 

Proiecte cofinantate din FSE, in care FNTM e Partener - 2012-2013

 Dezvoltarea resurselor umane si incurajarea micilor afaceri in zonele rurale din judetele Ialomita si Calarasi

 

Dezvoltarea resurselor umane si promovarea culturii antreprenoriale in zonele rurale din judetele Dolj si Olt 

 

FNTM, in parteneriat cu Asociatia Impreuna pentru Tine, va implementa proiectul “Dezvoltarea resurselo rumane si promovarea culturii antreprenoriale in zonelerurale din judetele Dolj si Olt”, iar impreuna cu Asociatia Eco-Eden, va implementa proiectul “Dezvoltarea resurselor umane si promovarea culturii antreprenoriale in zonele rurale din judetele Dolj si Olt.”

Obiectivul general al acestor proiecte este facilitarea accesului persoanelor din mediul rural la statutul de persoane active prin dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial şi managerial modern pentru mici întreprinzători sau viitori întreprinzători (recrutati din rindul mestesugarilor, angajatilor, somerilor , persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta), în special tineri din mediul rural care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare prin dezvoltarea propriilor afaceri, in domenii non-agricole.

 

 

HIGH LEVEL STAKEHOLDERS LOBBY EVENT: Noi finantari pentru inovare in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii
          In perioada 19-21 mai 2011, la Bucuresti a avut loc, cu prilejul Zilei Maritime Europene, salonul regional international "Parteneriat Consolidat in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii prin Inovare Social-Economica si Dezvoltare Regionala Durabila", eveniment la care Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri este partener.
Salonul Regional, organizat sub Patronajul Presedintiei OCEMN, detinuta in prezent de Romania si sub auspiciile DG MARE din cadrul Comisiei Europene, ofera tuturor detinatorilor de interese din mediul de afaceri, consultanta si sectorul academic sansa de a intelege si a se pregati pentru formarea de consortii trans-nationale/regionale in vederea prezentarii de proiecte majore si viabile pentru noile programe, linii de finantare deja operative ale Uniunii Europene. Principalul obiectiv este promovarea competitivitatii prin inovare social-economica.
 

 

Prezentare „Cum sa reusesi in afaceri”, Aula BCU

Pe data de 6 aprilie 2011, FNTM - Marius Bostan a tinut in Aula Bibliotecii Centrale Universitare o prelegere cu subiectul „Cum sa reusesti in afaceri”, in cadrul unui program mai ales a Fundatiei Crestin Democrate. In cadrul evenimentului a fost difuzat filmul The Call of The Entrepreneur, cu permisiunea producatorului, fundatia americana Acton Institute. Mai multe detalii, aici. http://fntm.ro/Resource.aspx?ID=621

 

Business Target Club, Noiembrie 2010

          O noua editie a Business Target Club a fost organizata de catre Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM, in parteneriat cu Junior Chamber International Romania in noiembrie 2010.. Editia a avut tema Cum sa-ti cresti afacerea prin internet si retele sociale?. nageri – FNTM, in parteneriat cu Junior Chamber International Romania in noiembrie 2010.. Editia a avut tema Cum sa-ti cresti afacerea prin internet si retele sociale?.

 

 

 

Pilkington Ratiu Business School, septembrie 2010
          Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM este partener in cadrul initiativei Pilkington Ratiu Business School – PRBS, proiect ce s-a lansat in 16 septembrie 2010 la sediul fundatiei. PRBS, www.prbs.eu,  este o noua idee educationala, de dezvoltare personala si implicare sociala, este realizata cu sprijinul celor doi fii ai familiei Ratiu: Nicolae Ratiu, care conduce astazi afacerile familiei, si Indrei Ratiu, care coordoneaza ONG-urile infiintate de familie.
 

 

Conferintele Antreprenor – Money Express, noiembrie 2010

           Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM a participat ca partener la Conferintele Antreprenor, organizate de Money Express, BACK TO BUSINESS, din noiembrie 2010.
Conferintele au fost sustinute de nume sonore din business-ul autohton, precum: Dan Pascariu, Dinu Patriciu, Cornel Marian, Camelia Sucu si Sebastian Ghita.
 

 

Parteneriat Conferinta Antreprenor 2010, 27 mai 2010

           FNTM a fost partener in cadrul ediţiei din 2010 a conferinţei internaţionale ANTREPRENOR – “SHOW ME THE BUSINESS!” desfăsurata sub umbrela Săptămânii Europene a IMM-urilor.

 

 

Soluţii pentru dezvoltarea afacerii – consultanţă în afaceri pentru întreprinzătorii din judeţul Alba - 2010

          In perioada 25-26 februarie 2010, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a organizat evenimentul „Soluţii pentru dezvoltarea afacerii – consultanţă în afaceri pentru întreprinzătorii din judeţul Alba”. Acest        eveniment a fost sustinut de Consiliul Judetean Alba, si reprezinta o continuare a misiunii FNTM de a promova cultura manageriala si de a ajuta la dezvoltarea economica in judetul Alba.

 

 

Conferinta “Educatia si succesul in afaceri”, in cadrul Targ InvestAlba, 14-15 mai 2010
             Conferinta a avut loc la Universitatea din Alba Iulia, in data de 15 mai 2010, in cadrul manifestarilor INVESTALBA 2010

 

Ediţia 9 a Business Target Club, martie 2010


            Business Target Club (BTC) este un club de afaceri initiat de JCI Bucuresti si Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri. BTC înseamnă networking cu manageri de top şi antreprenori de succes, dornici de autoperfecţionare, care vor să fie conectaţi în timp real la cele mai noi tendinţe dintr-un anumit domeniu şi în acelaşi timp să se informeze cu privire la principalele evoluţii economice şi cele mai bune practici de management din România şi din străinătate.
 

 

GLOBAL FORUM - editia a XVIII-a, octombrie 2009

 

 

Items International si Sophia Antipolis Foundation, cu participarea Comisiei Europene, au organizat  editiei a XVIII-a Global Forum in Bucuresti, Romania.
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a fost partenerul oficial al acestei editii a evenimentului.

  

 

Global Forum, organizat anual de ITEMS International este unul dintre cele mai renumite evenimente din lume si principalul forum, un Think-Tank la nivel global pentru domeniul IT&C. Este pentru prima data in ultimii 18 ani cand forumul s-a organizat intr-o tara din zona Europei de Est.
 

Conferinta Euro<26: “Forumul Politici publice de tineret – experiente europene, viziune nationala”, mai 2008

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a participat in calitate de partener ONG si a oferit servicii logistice in cadrul organizarii evenimentului Forumul Politici Publice De Tineret – Experiente Europene, Viziune Nationala, ce s-a desfasurat in data de 29 mai 2008 la Palatul Parlamentului din Bucureşti.
Forumul a fost un eveniment de mare importanta privind conturarea viitoarelor politici de tineret din Romania, conectarea acestora la tendintele si practicile europene si crearea unei platforme de comunicare si lucru între factorii interesaţi la nivel national care sa se implice direct în demersurile de formulare a unor politici coerente si autentice in domeniul tineretului

 

Programul Bayern - Fit for Partnership, 2005-2011

 

In perioada 2005 – 2011, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri si partenerii sai germani (Tum-Tech, LGA, BFZ) au organizat o serie de misiuni economice in Bavaria, cu scopul de a promova si sprijini cooperarea economica bilaterala dintre Bavaria si Romania.

 

 

 

Aceste misiuni economice au facut parte din cadrul programului Bayern - Fit for Partnership, initiat de Ministerul de Stat pentru Economie, Infrastructura, Transport si Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.

 

Seminarii „Fit 4 EU Accession”, 2005-2007, realizate in cooperare cu IBD/ GTZ

  

 

Seminariile „Fit 4 EU Accession” fac parte din cadrul Programului „Promovarea Economica si integrare pe piata muncii din Romania” de cooperare bilaterala romano-germana.

 

Seminarii de tip “Fit 4 Eu Accesion” au fost dezvoltate in mai multe judete din tara, de catre FNTM in parteneriat cu IBD/GTZ, in perioada 2005-2006, in vederea facilitarii accesarii fondurilor structurale si informarii mediului de afaceri despre reglementarile UE.

 


Programe de formare organizate in parteneriat cu BFZ, MAMI si TUM-Tech, 2004-2005

 

„Educatie permanenta si formare profesionala” a fost un program dezvoltat in cooperare cu Fortbildungszentren der Bayerischen Arbeitberverbanden e.V (BFZ gmbH), Techniche Universitat Munchen (TUM-Tech) si Management Akademie International Munchen (MAMI), in cadrul caruia au fost organizate sesiuni de training si o vizita de studiu in Germania pentru 24 manageri de top din sectorul public si din sectorul privat din Romania

 

 

Proiecte organizate in cooperare cu Institutul National de Statistica, 2002-2003

  • “Statistica preturilor in agricultura”, FNTM a acordat servicii logistice si consultanta pentru organizarea a trei sesiuni de traininguri in Piatra Neamt, Cluj Napoca si Targoviste, cu 96 de participanti (Martie 2003).
  • “Investigatie structurala in agricultura”, FNTM acordand servicii logistice pentru organizarea unor sesiuni de training localitatile Moineasa si Arad; 75 de participanti (Decembrie 2002).
  • “Recensamantul general in agricultura” FNTM acordand servicii logistice si consultanta pentru organizarea a doua sesiuni de training pentru 150 de coordonatori regionali (Bucuresti, August 2002)

 
„Principiile managementului Financiar şi Contabilităţii pentru Siemens Business Services România” (Bucureşti, aprilie 2002)

 
Regulile Economiei de Piaţă (Bucureşti, noiembrie 2001) în cooperare cu Fundaţia Friedrich – Naumann

 


Finanţarea dezvoltării urbane – URBEXPO (braşov, octombrie 2001) în cooperare cu EXCO Group

 

Proceduri de Finanţare din fondurile UE/WB (iunie 2001)

 

Management Strategic şi Surse de Finanţare din Granturi acordate de UE (Predeal, noiembrie 2000)

 

Managementul Administraţiei Publice Locale, în cooperare cu OWZ –East West Management Training – Germany: (3 sesiuni în România şi o vizită de lucru în Munchen, desfăşurate între martie 2000 şi iulie 2001)

 

Conferinţă: Forumul Tinerilor manageri (Olimp, august 1999)

 

Comunicarea în Administraţia Publică Locală (Bucureşti, mai 1998)

Şcoala tinerilor Manageri – 9 sesiuni de training pentru tinerii manageri (septembrie 1997 – martie 1999)

Schimbarea României, o Realitate (Cap Aurora, iunie 1997)

Managementul şi Previziunile de Dezvoltare Economică în România (Bucureşti, mai 1997)