Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Bune practici FNTM pentru o delegatie din Republica Moldova, Rusia si Ucraina 13-11-2014

 

La finalul lunii octombrie, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a fost gazda unei vizite de studiu a unei delegatii de 10 reprezentanti ai societatii civile si mass-media din Republica Moldova, Rusia si Ucraina.

Scopul acestei vizite, facilitata de Asociatia Euro<26 Romania, a fost de a prezenta exemple de buna practica din experienta organizatiilor din Romania si identificarea unor mecanisme de cooperare.

 

In cadrul intalnirii, invitatii au avut ocazia sa afle despre activitatea Fundatiei in promovarea antreprenoriatului si a culturii manageriale moderne in Romania si exemple de bune practici in implementarea de proiecte cofinantate din fonduri europene.
FNTM a prezentat in cadrul vizitei initiativele sale dedicate antreprenorilor si managerilor din mediul rural, turism si in promovarea economiei sociale.

 

Alaturi de FNTM, printre organizatiile romane vizitate de delegatie s-au numarat si: Asociatia REACT, Sinapseria, Digi24 TV, CROS - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Studentesti/Universitatea Alternativa, Moara de hartie (Comana), WWF Romania, Impact Hub Romania, Institutul European din Romania si Centrul Europe Direct.

Organizatiile romane au fost selectate astfel incat sa poata oferi o imagine de ansamblu asupra unor domenii importante din Romania, cum ar fi economie sociala, mass-media, tineret, invatamant, management, afaceri europene, antreprenoriat.

Vizita a creat un context relevant in care participantii au descoperit experiente valoroase in domeniile mai sus mentionate si a reusit sa puna bazele unor relatii de colaborare pentru noi proiecte de viitor.

 

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului „Crearea de punti de comunicare intre ONG-uri, asociatiile de business si mass-media din Moldova, Ucraina si Rusia pentru prevenirea conflictului din Transnistria”, desfasurat de catre Fundatia Est Europeana din Moldova, finantat din sursele Comisiei Europene, inceput in noiembrie 2012.