Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

CESA Grand Finale: DRUID, din Romania, este startup-ul anului in Europa Centrală si de Est 22-11-2019

 

Peste 500 de antreprenori și profesioniști din România și Europa Centrală și de Est au participat ieri, pe 21 noiembrie, la Central European Startup Awards Grand Finale - Ecosystem Summit & Awards Ceremony, organizate de Impact Hub Bucharest. În cadrul Awards Ceremony, au fost anunțați câștigătorii etapei regionale a competiției de startup-uri tech Central European Startup Awards. Druid și Techcelerator vor reprezenta România în etapa globală a competiției în 2020.

 

Ecosystem Summit – cum scalezi internațional?

 

Prima parte a zilei a fost dedicată unor serii de paneluri, workshop-uri și unei sesiuni de reverse pitching la care au participat invitați locali și internaționali. Tema principală a fost scalarea, iar discuțiile au abordat subiecte precum importanța validării, accesul la finanțare, povești de succes despre scalare și exit.

 

Printre speakerii prezenți s-au numărat: Drew Calin (Greenhouse), Istvan Kovacs (Raiffeisen Bank International AG), Mihai Rotaru (TechAngels), Monica Obogeanu (Orange), Ștefan Urioc (Embassy of the Kingdom of the Netherlands), Roger Blott (Fil Rouge Capital). Lista completă a speakerilor este disponibilă pe https://cesa.impacthub.ro/ecosystem-summit.

 

Awards Ceremony – România, pe podiumul celor mai bune startup-uri tech din Europa Centrală și de Est

 

Central European Startup Awards este o competiție dedicată startup-urilor din industrii variate, atât timp cât serviciile sau produsele lor se bazează pe tehnologii inovatoare. Cea de-a șasea ediție a etapei regionale și-a desemnat câștigătorii, cei care vor merge mai departe în etapa globală în 2020, în cadrul unui eveniment organizat de Impact Hub Bucharest aseară, la Radisson Blu Hotel.

 

Premiile au fost acordate în baza unui vot public și a notării, în perioada 1-31 octombrie, din partea juriului, profesioniști cu experiență în tehnologie, inovație sau antreprenoriat din Polonia, Statele Unite ale Americii, Israel, Germania, Romania, Ungaria, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia și Elveția.

 

România va fi reprezentată în etapa globală de câștigătorii premiului Startup of the Year, Druid și Best Acceleration/Incubation Program – Techcelerator.

Imagini pentru Druid romania

Imagini pentru Techcelerator best accelerator

Câștigătorii la cele 17 categorii ale competiției sunt:

 

 • - Startup of the Year - Druid SA (Romania)

 • - Best Accelerator or Incubator Program – Techcelerator (Romania)

 • - Digital Nomad / Freedompreneur of the Year - Petra Fuerst (Austria)

 • - Female Role Model of the Year - Tanja Sternbauer (Austria)

 • - Best Social Impact Startup - I Rise Mechanics (Bulgaria)

 

 • - Best IoT Startup - Neuron Soundware (Cehia)

 • - Founder of the Year - Ivan Jelusic (Croația)

 • - Best Coworking Space - Impact Hub Czech Republic (Cehia)

 • - Best Fintech Startup - Spendee (Cehia)

 • - Best Health Tech Startup - SignAll (Ungaria)

 • - Best Newcomer - TrustChain (Ungaria)

 • - Best Smart City Solution - Parkl (Ungaria)

 • - Best AI/ Machine Learning Startup - Emplocity Sp. z o.o. (Polonia)

 • - Best Software Development Partner - Geckodynamics (Polonia)

 • - Investor of the Year – Launchhub (Bulgaria)

 • - Best Blockchain Startup – Bethereum (Slovacia)

 • - People's Choice – Develiot (Bulgaria)

 

Evenimentul a fost completat de interviul ținut de Oana Coșman domnului Florin Talpeș, CEO & Fondator Bitdefender.

 

Am adus CESA Grand Finale în România pentru că ne dorim să creștem ecosistemul local și să deschidem tot mai mult porțile către piețele din regiune. Ne-am folosit de resursele și rețeaua construită în 7 ani de zile pentru a construi un eveniment de impact, cu discuții relevante și sincere, cu momente de celebrare, cu oportunități reale de conectare. Îi felicităm pe toți participanții și câștigătorii și le mulțumim tuturor partenerilor, participanților, colaboratorilor și aliaților mai puțin obișnuiți care au făcut posibilă această experiență internațională” Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator, Impact Hub Bucharest.

 

Central European Startup Awards s-a născut din realizarea că ecosistemele de startup-uri din CEE s-au concentrat mult pe hub-urile globale ca Londra sau San Francisco, însă nu se cunosc între ele. Astfel, se ratează multe oportunități de finanțare, de colaborare sau de a găsi clienți în regiune. Aducând împreună acești actori care schimbă viitorul, prin intermediul competiției, ne dorim să schimbăm status quo-ul” Peter Kovacs, CEO Central European Startup Awards & Co-founder Global Startup Awards.

 

Central European Startup Awards Grand Finale 2019 a fost organizat cu sprijinul Raiffeisen Bank, CCIFER, AHK Romania, EFSE Development Facility, Samsung, Orange, Regina Maria și KISS FM.