Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Conferintele regionale "Intreprinzatori in turism - pensiuni in Romania" 11-07-2011

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, impreuna cu ANTREC, a sustinut  seria conferintelor regionale dedicate dezvoltarii afacerilor in turism

 

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) a organizat in luna iunie 2011 seria celor 7 conferinte regionale dedicate intreprinzatorilor si managerilor din turism in perspectiva identificarii  oportunitatilor de dezvoltare si finantare a afacerilor din turism. Conferintele sunt parte integranta din proiectul strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de FNTM in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

 

Evenimentele s-au desfasurat dupa cum urmeaza:

 

  • Regiunea Sud-Est – 9 iunie – Constanta
  • Regiunea Nord-Est – 14 iunie – Gura Humorului
  • Regiunea Nord-Vest – 17 iunie – Cluj Napoca
  • Regiunea Sud-Vest – 23 iunie – Drobeta-Turnu Severin
  • Regiunea Vest – 24 iunie – Resita
  • Regiunea Centru – 28 iunie – Moieciu de Sus
  • Regiunea Sud si Bucuresti-Ilfov – 30 iunie – Bucuresti

 

Conferintele s-au bucurat de participarea a peste 1600 de actuali si viitori intreprinzatori in turism, manageri de pensiuni si antreprenori locali, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale. Expertii nationali si internationali prezenti la evenimente au adus in discutie teme cu privire la managementul si dezvoltarea unei afaceri de succes in turismul de pensiune, la marketingul online, la solutii de finantare pentru afacerile din turism, precum si modalitati de acces la programele gratuite de consultanta si educatie din cadrul proiectului.

 

Unul din punctele centrale ale conferintelor a fost constituit de prezentarea portalului de turism dedicat pensiunilor si afacerilor conexe, care va fi lansat la finalul acestei luni. Portalul  va oferi participantilor in proiect beneficiul de a fi promovati, fara costuri, catre parteneri si clienti din Romania si din strainatate.

 

Domnul Valentin Miron, vicepresedinte al FNTM si managerul proiectului, a subliniat pe parcursul conferintelor oportunitatea oferita prin proiectul „Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” pentru actualii si viitorii intreprinzatori in a-si dezvolta afacerea beneficiind de consultanta personalizata oferita de consultantii regionali. De asemenea participantii vor beneficia de programul e-Learning de instruire manageriala, de promovarea gratuita in catalogul national de pensiuni , dar si pe viitorul portal de turism, unde se vor regasi peste 2000 de pensiuni din Romania, precum si de alte initiative din cadrul proiectului.

 

Prin intermediul consultantilor regionali, managerii si antreprenorii din turism pot avea acces la intreaga gama de beneficii disponibile prin inscrierea in proiect – de la inscrierea in programul de educatie dedicat, la promovare si accesarea de fonduri pentru dezvoltarea sau demararea afacerilor. Lista completa a birourilor regionale poate fi accesata la www.intreprinzatorturism.ro.

 

Proiectul strategic „Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romaniaeste implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile: Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA (www.asajaalmeria.es) si Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC (www.antrec.ro). Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”.

 

Pentru mai multe detalii despre proiect si inscriere, ne puteti contacta la: turism@fntm.ro

 

Despre FNTM (www.fntm.ro). Organizatie non-profit si neguvernamentala fondata în 1997, ce are ca scop promovarea culturii manageriale moderne în toate domeniile societatii. FNTM are peste 600 membri, persoane fizice si juridice si o retea nationala de consultanti cu birouri în Bucuresti si alte 22 de orase.

Despre ANTREC (www.antrec.ro). Organizatie neguvernamentala, apolitica, membra a Federatiei Europene de Turism Rural – EuroGites. Are un numar de 3.000 de membri – proprietari de pensiuni turistice si agroturistice, mesteri populari, în 32 de judete.

Despre ASAJA (www.asajaalmeria.es). Asociatie non-profit, înfiintata pentru a apara interesele sectorului agricol si ale agricultorilor din provincia Almeria, ce numara peste 5.000 de membri. Printre functiile sale se numara si consultanta de management sau organizarea de cursuri de formare profesionala.