Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Demaram inscrierea la cursurile de initiere in competente antreprenoriale, oferite de FNTM, prin proiectul Alba Iulia 360 25-06-2018

 

Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM invită beneficiarii proiectului ALBA IULIA 360 să aplice pentru participarea gratuită la Programul de Inițiere în Competențe antreprenoriale, acreditat ANC - Autoritatea Națională pentru Calificări.

 

FNTM va selecta 40 de beneficiari, din care 16 femei,  din cadrul proiectului ALBA IULIA 360, pentru participarea la cele 2 cursuri de Inițiere în Competențe antreprenoriale.

 

Fiecare curs de formare este susținut de trainerii FNTM, Cristian Tatu și Andrei Popescu, cadre universitare la Academia de Studii Economice - ASE București.

 

FNTM are o experiență vastă în organizarea de programe de instruire și deține autorizare ANC, ca furnizor de formare profesională în programe de dezvoltare a competențelor antreprenoriale.

 

Înscrierea se realizează până la 3 august 2018, prin completarea și transmiterea documentelor necesare consultantului antreprenorial FNTM Claudia Pilat (e-mail claudia.pilat@fntm.ro, telefon 0745861220).

Astfel, pentru înscrierea la curs, vă rugăm să completați și să depuneți în atenția consultantului FNTM un Dosar de aplicare, ce conține urmatoarele:

 

  • - Formular de aplicare la Cursul de Inițiere în Competențe Antreprenoriale, acreditat ANC, disponibil spre descărcare mai jos, dar și la consultantul FNTM Claudia Pilat,
  • - Copie a actului de identitate,
  • - Diploma de studii - minim 8 clase (copie),
  • - Copie a certificatului de naștere (în cazul în care actul de identitate nu conține numele părinților, necesar pentru emiterea diplomei),
  • - Copie a actului de stare civilă (certificat de căsătorie/divorț - în caz de schimbare a numelui),
  • - Curriculum Vitae - CV completat și semnat,
  • - Declarație pe propria răspundere de participare la formare antreprenorială (disponibilă spre descărcare mai jos, dar și la consultantul antreprenorial).

 

Actele solicitate sunt necesare și pentru eliberarea Certificatului de absolvire de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

 

Acest curs este dedicat doar beneficiarilor Alba Iulia 360, care nu au mai participat la un alt program de formare în competențe antreprenoriale gratuit, cofinanțat din fonduri publice (inclusiv Fonduri Structurale).

 

În vederea selecției celor 40 de cursanți pentru programul de inițiere în competențe antreprenoriale acreditat ANC, oferit de FNTM, se va lua în considerare și participarea la acțiunile proiectului, precum:

 

  • Conferința de motivare antreprenorială, ce va fi organizată în 25 iulie 2018, la Alba Iulia.
  • Întâlniri de consultanță și consiliere antreprenorială organizate prin proiect, cu experții partenerilor
  • interesul pentru studierea gratuită a unui program e-Learning FNTM de educație antreprenorială

 

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectul Alba Iulia 360, accesați acest articol.

 

Mențiuni:

Cele 2 cursuri de Inițiere în Competențe antreprenoriale se vor organiza în perioada august - septembrie 2018, în Alba Iulia, cu participarea a câte circa 20 de persoane per curs. 

Cursurile sunt structurate pe o perioadă de 5 zile, dintre care 4 zile de instruire (18 ore de teorie, 6 ore de practică) și o zi de evaluare.

Noțiunile studiate în cadrul cursului sunt utile în dezvoltarea unei idei de afacere și pentru elaborarea unui plan de afacere. Pe parcursul instruirii, cursanții vor lucra cu formatorii în baza materialelor didactice si a studiilor de caz și vor colabora în cadrul grupurlori de lucru. În componenta practică a cursurilor, cursanții vor realiza proiecte aplicative, modele de planuri de afacere utile în inițierea unui business.

 

Evaluarea finală va consta în proba teoretică: test grilă final, din toate tematicile studiate și probă practică: prezentarea proiectelor aplicative.

 

Fiecare participant, absolvent al cursului, va primi ulterior Certificatul de absolvire a programului de formare ANC.

 

Pentru participarea la programul de formare Inițiere în Competențe antreprenoriale, acreditat ANC, fiecare cursant va primi o subvenție de 5 lei/oră, adică 160 de lei pentru participare integrală la curs (32 ore - curs + evaluare-testare).

 

Costurile logistice și masa pentru toți participanții, vor fi suportate de către FNTM, prin proiectul ALBA IULIA 360.

 

Atașamente:

2018.06 AlbaIulia360_Declaratie participare formare_FNTM.DOC

2018.06.22 AlbaIulia360_Formular aplicare curs antreprenoriat_Vfinal.doc

 

 

____________________________________________________________________

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Recrutarea persoanelor interesate de proiect este în derulare și este realizată de către experții Municipiului Alba Iulia. Detaliile legate de înscriere în proiect le puteți afla de la experții: Ioana Ciornei - 0754/847955; Robert Bandi - 0751/364020; Ovidiu Boc - 0766/365725; Geanina Chirilă - 0742/522992; Camelia Crișan - 0740/487596.

Alba Iulia 360  se adresează unui grup țintă de circa 560 de persoane aflate în risc de  sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului. Toate serviciile proiectului sunt gratuite.