Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Editia a XVIII-a Global Forum 19-10-2009


Items International si Sopia Antipolis Foundation, cu participarea Comisiei Europene, au organizat desfasurarea editiei a XVIII-a Global Forum in Bucuresti, Romania. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 19-20 octombrie 2009 la Palatul Parlamentului, fiind pentru prima data cand forumul s-a organizat intr-o tara din zona Europei de Est.

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri este partenerul oficial al acestei editii a evenimentului.

 

GLOBAL FORUM, organizat anual de ITEMS International este unul dintre cele mai renumite evenimente din lume si principalul forum, un Think-Tank la nivel global pentru domeniul IT&C. Este pentru prima data in ultimii 18 ani cand forumul se organizeaza intr-o tara din zona Europei de Est. In cei 18 ani de existenta, Global Forum a facilitat relationari de durata, parteneriate care au adaugat valoare si unul dintre evenimentele care a nascut proiecte nationale si internationale importante.

GLOBAL FORUM a fost creat in 1992, la initiativa Items International si a Fundatiei Sophia Antipolis si beneficiaza de sprijinul si participarea Comisiei Europene.


GLOBAL FORUM 2009 se desfasoara sub inaltul patronaj al Presedentiei Romaniei si este co-organizat in Romania impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM avand drept parteneri: Serviciul Roman de Informatii, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM, Camera de Comert Americana din Romania - AMCHAM si Asociatia Municipiilor din Romania.


Editia 2009 a Global Forum beneficiaza pana in prezent de sprijinul urmatoarelor companii: Romtelecom, Cosmote, IBM, Microsoft, Consip, Verizon, EADS, Ericsson România,  AT&T, Afilias, Proxim, Qualcomm, White&Case, VMB Partners, PosteLink.

Intre 19 si 20 octombrie, peste 350 de specialisti ai tehnologiei informatiei si comunicatiilor si reprezentanti ai administratiilor guvernamentale de pe toate continentele si-au dat intalnire la Bucuresti pentru a dezbate subiecte esentiale ale momentului la nivel local, regional si international din perspectiva globala. Evenimentul s-a bucurat de o larga expunere in mass-media. Pentru a vizualiza monitorizarea aparitiilor in media ale Global Forum click aici
 

Implementarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in cat mai multe sectoare de activitate la nivel public si privat constituie o prioritate pe agenda internationala a societatilor lumii, sesiunile Global Forum fiind dedicate tematicilor de actualitate stringenta ale domeniului. Astfel, au fost prezentate si dezbatute la Bucuresti concepte cum ar fi cele de e-Guvernare, e-Sanatate, sisteme de plati electronice, e-Green si impactul tehnologiilor asupra mediului, telemedicina, media digitala, dezvoltare a internetului broadband de mare viteza, redefinire a dialogului dintre stat si societate prin comunicarea electronica, solutii si aplicatii care servesc interesului cetateanului in scopul imbunatatirii calitatii vietii.


De asemenea, in cadrul Global Forum o sesiune speciala a fost dedicata unei teme de mare interes dezbatute la nivel mondial intre Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si China cu privire la normele de reglementare a utilizarii internetului si accesului la informatii.

Romania introduce in premiera in cadrul Global Forum 2009 «Orasul Digital European», un concept dincolo de Web 2.0. care va redefini stilul de viata al cetateanului in societatea moderna si care va utiliza cele mai avansate tehnologii de informatii si comunicatii. Totodata, o alta noutate este reprezentata de lansarea unui proiect 100% romanesc construit pe o platforma inovativa de tip «retea sociala» cu scop de promovare si stimulare economica la nivel local si regional.

Global Forum 2009 a beneficiat de prezenta a numerosi specialisti la nivel mondial si reprezentanti ai autoritatilor guvernamentale internationale printre care: Mark Seifert, Consilier Prezidential in cadrul Administratiei Nationale de Telecomunicatii si Informatii - S.U.A.; Catalin Marinescu, Presedinte Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – Romania; Ma Yuan, Director al Institutului de Economie si Politica, Academia de Cercetare in Telecomunicatii din China (CATR), Ministerul Industriei de Informatii, China; Maledh Marrakchi, Consilier in cadrul Telecom Tunisia; Senatorul de Onoare Pierre Laffitte, Presedinte al Fundatiei Sophia Antipolis, Franta; Comisarul Thomas Rosch, Comisia Federala de Comert S.U.A.; Robert Hensler, Cancelar de Stat al Statului Geneva, Elvetia; Boaz Dolev, Director al Departamentului e-Guvernare, Israel; Urban Funered, Departamentul de e-Guvernare, Ministerul Finantelor, Suedia; Sezen Yesil, expert TIC, Autoritatea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (ICTA), Turcia. 


 

Dintre partenerii de suport, precum si participanti la Global Forum, editia 2009, precum mentionam:

 

Comisia Europeana, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei, Serviciul Roman de Informatii, ANUIT / ITUG, Public Technology Institute, Gov2u, Global Cities Dialogue, Interdisciplinary Centre for the Digital Government, European-American Business Council, ENSA, Major Cities of Europe IT User Group, Politech Institute, Wethington International LLC, INA, Camera de Comert Americana in Romania, Asociatia Municipiilor din Romania, IS-practice, MB Telecom.

 

MB Telecom SRL, firma cu capital integral romanesc, a castigat marele premiu la cel mai prestigios salon international de inventii care s-a desfasurat anul acesta la Geneva, pentru produsul ROBOSCAN, apreciat ca fiind cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor.

Totodata, mentionam ca un beneficiar al proiectului Rural-Manager, din judetul Alba, a participat la cea de-a XIX-a editie a Global Forum.