Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

FNTM a organizat la Zalau un eveniment regional dedicat solutiilor de dezvoltare economica 21-11-2013

Zalău, 21 noiembrie 2013. Peste optzeci de persoane cheie din administrația publică locală și oameni de afaceri din județele Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare și Bihor au fost prezenți la  Conferința Regională ,,Soluții pentru dezvoltarea economică a comunităților locale,, eveniment al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri (FNTM) din București. Evenimentul e organizat în parteneriat cu firma de consultanță financiară VMB Partners, firma de avocatură Țuca, Zbârcea și Asociații, compania Relians – lideri naționali în consultanță accesare fonduri europene și Capital.


Evenimentul  a conținut prezentări și sesiuni interactive cu accent pe bugete locale, parteneriat public-privat, programarea multianuală 2014-2020, educație antreprenorială și povești de success în afaceri, promovare turistică prin portalul www.cazarelapensiune.ro și implementarea unor instrumente de stimulare a dezvoltării economice pe termen mediu și lung în comunitățile urbane și rurale.Conferința a debutat cu un cuvânt de bun venit din partea primarului Radu Căpîlnașiu, care a salutat organizarea evenimentului în Zalău și a felicitat organizatorii ,,unii dintre ei colaboratori mai vechi ai Primăriei Municipiului Zalău. Este cel puțin un  motiv pentru care recomand evenimentul, dar și pentru că propune o agenda consistentă, cu informații de calitate care ne vor fi de folos în activitatea noastră,,. Primarul își dorește ca acest eveniment să fie un început, și în continuare Zalăul să fie gazdă  pentru alte seminarii sau conferințe regionale.

Discuțiile de început au fost centrate pe capacitatea administrațiilor locale de a lua decizii cu consecințe în dezvoltarea comunității, și aici s-a apreciat că un rol important îl are elaborarea unei strategii. Referitor la acest subiect Marius Bostan, președintele FNTM, a remarcat că ,,în momentul de față, dacă luăm performanța unui oraș de acum 10 ani, și cum este acum, ne dăm seama că evoluția lui este consecința acelei abordări strategice. După ce am făcut noi acest exercițiu (VMB Partners), prin consilierea acordată unui municipiu, începând din 2005 mai multe orașe din România au abordat în acest fel, strategic, dezvoltarea locală.


Dezvoltarea locală a fost un subiect important pentru oficialitățile prezente și față de abordarea strategică a vorbit și președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, care spune că ,,o planificare corectă cred că pleacă de la bugetul local, de la nevoile locale, de la viziune. N-ai viziune, nu ai hartă; nu ai hartă, nu știi unde vrei să ajungi,,. El mai spune că în prezent există o tendință de dezvoltare conjuncturală,,,care nu este de incriminat. În esență, ea poate fi exploatată de cei care văd oportunități.Fundația Națională a Tinerilor Manageri are peste 17 ani de experiență în educație antreprenorială, consultanța și dezvoltare locala, avand ca misiune promovarea culturii manageriale moderne în societatea românească.


 sursa: Tinerii manageri reuniti la Zalau (RegioTV)