Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

FNTM a participat la Dezbaterile Curierul National despre dezvoltarea economica a judetului Galati 30-09-2014

Președintele FNTM, Marius Bostan a participat pe 25 septembrie, la Galați, la cea de-a cincea ediție a Dezbaterilor Curierul Național. Această ediție a avut ca temă „Identificarea oprtunităţilor de afaceri şi investiţii din judeţul Galaţi în domeniile strategice precum agricultura, IMM, construcţii-infrastructura, Parteneriatul Public Privat în domeniul social, medical şi prevenţiei inundaţiilor”.

România are nevoie de dezvoltare, iar una din cele mai mari probleme ale dezvoltări, ale proiectelor de investiţie este cea a lipsei finanţărilor, scrie Curierul Național. Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri (FNTM) din România, Marius Bostan, finanţarea este esenţială pentru proiectele de dezvoltare. "Dezvoltare fără finanţare nu există. Surse de finanţare există. Fie că vorbim de fonduri europene, de parteneriate publice private, de împrumuturi finanţarea poate fi găsită. Vor fi oameni care vor spune că finanţarea prin împrumuturi este scumpă. Nu este scumpa, dacă te împrumuţi pe mai mulţi ani. 
Mai ales în cazul proietelor publice. Nu văd de ce trebuie ca generaţia actuală să suporte toate investiţia. Împrumuturile luate pe mai mulţi ani pot fi plătite mult mai uşor. Autorităţile se pot împrumuta pentru proiectele publice cu dobândă de 2-3%. Dacă faci un drum, mai ales în oraşle importante, randamentul investiţiei poate fi de cel puţin 5-6%. Şi atunci de ce să nu te împrumuţi pentru o dobândă de 2-3%?", a explicat Marius Bostan.

Referitor la mediul privat, preşedintele FNTM a afirmat că firmele trebuie sprijinite de autorităţi. "Firmele trebuie susţinute de către autorităţi, iar dacă autorităţile nu pot să ajute sau nu au cum să ajute, măcar nu blocheze, să nu încurce firmele", a notat Curierul Național.