Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

FNTM sustine concursul Hackathon Innovation Labs din cadrul Alba Iulia Smart City - 8-9 aprilie 2017 30-03-2017

 

Primăria Municipiului Alba Iulia anunță că, în parteneriat cu Orange România, Tech Lounge și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, organizează în zilele de 8-9 aprilie concursul de tehnologie Hackathon Innovation Labs Alba Iulia, cu tema centrală Smart Cities.

 

Acesta este primul hackathon din Alba Iulia, eveniment parte a proiectului pilot de oraș inteligent demarat de Orange și care marchează debutul colaborării Tech Lounge cu municipalitatea albaiuliană în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018. 

 

Hackathon-ul este o întâlnire de tip concurs, care se desfăşoară pe echipe. Într-o sesiune prelungită de lucru – de sâmbătă dimineaţa până a doua zi – elevi, studenţi, absolvenţi de universităţi tehnice, telecomunicaţii, business şi zona creativă, precum şi pasionaţi de IT&C au ocazia de a-şi expune, dezvolta, aplica şi testa proiectele sub coordonarea Tech Lounge și a mentorilor din cadrul Orange România.

 

Marius Bostan, membru fondator al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri va participa la eveniment ca membru al juriului. 

 

Înscrierea echipelor în concurs este gratuită și se realizează pe http://www.innovationlabs.ro/register până pe 6 aprilie, ora 23:55, urmând ca vineri, 7 aprilie, să aibă loc confirmarea echipelor participante.

 

Ediția Innovation Labs din Alba Iulia este organizată pe trei direcții: orașe inteligente, agricultură și energie. Echipele participante, albaiulieni și echipe din alte orașe deopotrivă, vor contribui la întărirea poziției Alba Iuliei de prim oraș inteligent din România, prin adoptarea noilor tehnologii care susțin obiectivul de digitalizare a administrației publice locale și de promovare turistică.

 

Pentru ca ideile sau proiectele care vor trece de etapa hackathon-ului să se transforme în produse fiabile și afaceri sustenabile, echipele vor primi sprijin constant din partea mentorilor în cadrul programului de pre-accelerare de 3 luni ce se va finaliza cu evenimentul Demo Day.

Orange România va facilita accesul la tehnologie, precum și un mediu de testare real prin infrastructura de smart city implementată la Alba Iulia.

De asemenea, echipele vor avea acces la datele deja colectate prin soluțiile de oraș inteligent instalate, astfel încât să dezvolte alte aplicații utile cetățenilor, afacerilor și administrației locale.

Detalii despre soluțiile tehnice oferite de Orange România sunt disponibile pe http://www.innovationlabs.ro/tech, acestea putând fi accesate înaintea Hackathon-ului.