Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania 31-10-2013

 

 


Proiectul national strategic „Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” are ca scop dezvoltarea unei comunitati de antreprenori in turism si manageri de pensiuni, care sa beneficieze de educatie antreprenoriala, informare si consultanta pentru a-si dezvolta afacerile.
Proiectul a fost implementat cu succes in perioada februarie 2011 – octombrie 2013.

Printre activitatile principale ale proiectului, de care au beneficiat peste 3000 de persoane, mentionam:


Consultanta personalizata pentru dezvoltarea afacerilor a 500 intreprinzatori si manageri de pensiuni, acordata de catre cei 14 consultanti ai FNTM si ANTREC, prin cele sapte birouri regionale. Consultantii regionali identifica necesitatile operatorilor din turismul de pensiune si conex, formalizeaza cererea de consultanta, asista beneficiarii in familiarizarea cu structurile IT din cadrul Programului e-Learning, realizeaza vizite la beneficiari.  Contact consultanti.
Rezultate: Peste 600 beneficiari de consultanta. In urma actiunilor de consultanta, peste 120 de beneficiari si-au lansat afaceri turistice pe perioada de implementare a proiectului.

 

Promovarea proiectului si motivarea a peste 1500 de actuali si viitori intreprinzatori si manageri de pensiuni, in vederea imbogatirii bagajului de cunostinte antreprenoriale si inceperii unei afaceri turistice, prin 7 Conferinte Regionale.
Rezultate: Cele 7 conferinţe regionale motivationale, organizate in luna iunie 2011,  s-au bucurat de participarea a 1594 de beneficiari ai proiectului. Imagini in galeria foto-video.


Cercetare calitativa si cantitativa complexa  dedicata sectorului turistic de pensiune: studiu market intelligence, interviuri cu manageri de pensiuni, cercetÄri cantitative si calitative la nivel de consumatori români şi straini, generarea de directii strategice in sectorul turismului de pensiune, in perioada februarie 2011 – aprilie 2012.
Rezultate: interviuri cu peste 700 turisti romani si straini, chestionare cu peste 5000 turisti straini, 5600 turisti romani, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, brainstorminguri, focus-groupuri, desk-research. Rapoartele de cercetare si brosura disponibile pe site-ul proiectului.


Program e-Learning de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism. Programul contine 5 module de curs: IT&C, Plan de afacere – Cerere de finantare, Management Financiar, Management Turistic, Marketing si Promovare. Target asumat: 820 cursanti.
Rezultate:
Sesiunea I a Programului e-Learning
organizata pentru 1500 intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, in perioada februarie 2012 – octombrie 2012. Programul a fost initiat printr-o pregatire IT si 7 sesiuni de instruire in format traditional, timp de doua zile, in februarie – martie 2012.
Sesiunea II a Programului e-Learning, in perioada iunie-octombrie 2013, organizata pentru 170 beneficiari intreprinzatori in turism, manageri de pensiuni si viitori intreprinzatori.

 


Lansarea si dezvoltarea portalului de turism www.cazarelapensiune.ro:

• Ofera proprietarilor de pensiuni un instrument gratuit, simplu de folosit, pentru promovarea propriei pensiuni si a ofertelor adresate turistilor

Posibilitatea inscrierii gratuite, atat pentru pensiuni, cat si pentru turisti

• Ofera posibilitatea promovarii afacerilor conexe, in cadrul unei platforme B2B (Business-to-Business)

• Informatii in permanenta actualizare despre atractii turistice, obiceiuri si afaceri conexe in zona pensiunii

• Rezervare One click asistata prin telefon sau chat

• Portalul se traduce in engleza si germana
Rezultate: peste 3700 de afaceri turistice si conexe pe portal, la nivelul lunii octombrie 2013.


Realizarea si deseminarea in tara si in strainatate a Catalogului „Pensiuni din Romania 2013”, cu 2000 pensiuni de la nivel national promovate prin portalul CazarelaPensiune.ro, editat in romana si engleza in 10000 exemplare.Schimb de experienta in Spania – 100 beneficiari e-Learning, exclusiv intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, au participat la un schimb de experienta, vizitand 24 afaceri turistice din Spania, in perioada februarie – martie 2013.
Extrase video regasiti aici


Diseminarea rezultatelor proiectului si acordarea diplomelor beneficiarilor, in cadrul a 7 Conferinte Regionale, in aprilie 2013.
Rezultate: 600 de participanti.
Imagini in galeria foto-video.


Emisiuni TV de educatie antreprenoriala, cu povesti de succes ale beneficiarilor.
Rezultate: Cele 5 emisiuni TV au fost difuzate la posturile TVR1, TVR International, Money Channel si TravelMix.
Vizionati aici.


Proiectul strategic „Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” este implementat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM (www.fntm.ro), in calitate de lider al consortiului, in parteneriat cu organizatiile Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria – ASAJA (www.asajaalmeria.es) si Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural – ANTREC (www.antrec.ro).

„Intreprinzatori in turism – pensiuni in Romania” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”, avand Contractul de finantare POSDRU/92/3.1/S/64346.


Eurolink – Casa Europei a premiat proiectul Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania, in 2012, cu Trofeul  “Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator”, oferit celor mai atractive si eficiente idei de cooperare regionala, initiative si retele, co-finantate din fonduri europene in Bazinul Marii Negre/ Regiunea Dunarii.


Pentru detalii suplimentare despre proiect vizitati www.intreprinzatorturism.ro
Manager  Proiect -  Valentin Miron
E-mail: turism@fntm.ro

"Intreprinzatori in Turism, Pensiuni in Romania" pe: WebFacebookTwitter și Youtube