Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Istoric 01-03-2014

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) este o organizatie non – profit si neguvernamentala infiintata în 1997, de catre un grup de absolventi cu specializare in management. FNTM a fost sprijinita de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si Centrul de Management si Transfer Tehnologic (CEMATT).
 

La nivel national, FNTM a dezvoltat o retea profesionala de membri, persoane fizice si juridice. Fundatia este reprezentata in fiecare judet prin consultanti locali, a dezvoltat o retea consolidata de traineri si detine peste 20 de birouri regionale localizate in fiecare dintre regiunile de dezvoltare. Fundatia reuneste experti romani si straini si organizatii europene partenere. Cea mai mare parte a membrilor detine o cariera in sectorul managerial privat, iar membrii fondatori ai fundatiei au detinut pozitii in Guvernul Romaniei.


Experienta de peste 20 de ani recomanda FNTM ca fiind un partener puternic, in masura sa ofere servicii profesionale de educatie si consultanta pentru sectoarele public si privat deopotriva, aria sa de activitate fiind structurata pe cinci componente majore:

educatie de afaceri si management
managementul proiectelor
dezvoltare locala si regionala
cooperare internationala
evenimente de business


FNTM organizeaza conferinte internationale, vizite de lucru si programe infratite pentru oameni de afaceri, autoritati ale APL, APC si functionari publici in: Germania, Spania, Republica Moldova, Olanda, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Bulgaria sau Argentina.

FNTM a realizat peste 800 sesiuni de pregatire si evenimente, la care au participat peste 15000 de manageri, antreprenori, functionari publici si oficialitati. Dintre tematicile FNTM amintim: management si marketing pentru IMM-uri, dezvoltare locala, surse de finantare pentru APL si firme private, management financiar, accesare fonduri structurale, management strategic, management de proiect, plan de afacere, cerere de finantare, IT pentru afaceri, antreprenoriat si inovare, comunicare si negociere, ToT, parteneriat public-privat, achizitii publice, management turistic etc.

FNTM are o experienta relevanta in organizarea de programe de instruire si detine autorizare ANC ca furnizor de formare profesionala in programe de competenta antreprenoriala.
FNTM a lansat si dezvoltat platforme de e-Learning pentru programele de instruire in management si cultura antreprenoriala si platforme e-business, e-commerce si portalul de turism www.cazarelapensiune.ro, pentru promovarea afacerilor si a turismului.

FNTM a dezvoltat si a colaborat in peste 40 de proiecte de educatie, cu finantare din fonduri europene (Fonduri Structurale, Phare), ale Bancii Mondiale, PNUD sau alte surse de finantare.

Cele mai recente proiecte dezvoltate, ca lider de consortiu, sunt proiectele nationale strategice:
- Rural-Manager, www.ruralmanager.ro
- RURAL-Antreprenor, www.ruralantreprenor.ro

- Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania,
www.intreprinzatorturism.ro, respectiv www.cazarelapensiune.ro.
Aceste proiecte sunt selectate in cadrul POSDRU 2007-2013, cofinantate din Fondul Social European si au ca obiective dezvoltarea competentelor, abilitatilor si cunostintelor actualilor sau viitorilor intreprinzatori din mediul rural si din sectorul turistic. In cele 3 proiecte au participat peste 7000 de actuali si viitori intreprinzatori si manageri din mediul rural si din sectorul turistic, de la nivel national si s-au organizat peste 95 de conferinte nationale si regionale pentru promovarea educatiei antreprenoriale.


Din 2004, FNTM si partenerii sai germani organizeaza anual misiuni economice in Bavaria, in cadrul programului „Bayern-Fit for Partnership”, initiat de Ministerul de Stat pentru Economie din Bavaria, prin Bayern International, cu scopul de a promova si sprijini mediul de afaceri si cooperarea romano-germana.

In perioada 2005-2006, in cadrul Programului de cooperare romano-germana „Promovarea Economica si integrare pe piata muncii din Romania”, FNTM si IBD/GTZ au organizat in tara seminarii de tipul Fit 4 EU Accession, in vederea facilitarii accesului la fonduri structurale si informarii mediului de afaceri despre reglementarile UE.

In 2006-2007, FNTM cu BFZ GmbH si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca - AJOFM Alba, au implementat proiectul „Know-how german pentru motivarea si integrarea somerilor pe piata muncii din judetul Alba” finantat de Ministerul Economiei din Germania. 511 de participanti (someri, studenti, minoritati) au fost instruiti teoretic si practic in companii si dintre acestia 139 au fost angajati pe parcursul derularii proiectului.

FNTM a fost partener strategic in organizarea in 2009 a editiei a 18-a a „Global Forum”, unul dintre cele mai importante initiative globale transnationale IT&C, eveniment dedicat problemelor economice, politice si sociale in relatie cu dezvoltarea si inovatiile in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

FNTM, in partneriat cu Asociatia Manageri in Dialog, au instruit 475 de tineri in perioada 2009-2010, in proiecte cofinantate de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

In mai 2012, FNTM a organizat a 10-a editie a Reuniunii Organizatiilor Regionale de Broadcasting si a Producatorilor de Echipamente de Transmisie, care reuneste elita comunitatii de afaceri la nivelul factorilor de decizie din companii publice si private din Romania si din strainatate, furnizori si producatori de echipamente de broadcasting.

Incepand cu anul 2007, Junior Chamber International Romania, prin JCI Bucuresti, si FNTM au initiat si organizeaza periodic clubul de afaceri Business Target Club, ce se axeaza pe networking cu antreprenori si manageri, promovarea celor mai noi trend-uri in business si sfaturi de la persoane cu experienta in domeniile de discutie ale fiecarei editii.

Din 2008 FNTM este membru al Retelei de Formare in Administratie Publica din Romania – RONAT, asociatie profesionala a furnizorilor de formare pentru administratia publica.

Din 2010, FNTM este partener in cadrul initiativei Pilkington Ratiu Business School – PRBS, www.prbs.eu, o noua idee educationala, de dezvoltare personala si implicare sociala, realizata cu sprijinul celor doi fii ai familiei Ratiu.

Din octombrie 2012, FNTM e membru in grupurile de lucru “LEADER”, respectiv “Inovare si formare profesionala”, din cadrul Directiei Generale Dezvoltare Rurala a Autoritatii de Management a Programului National de Dezvoltare Rurala - AM PNDR.

In 28 noiembrie 2013 FNTM a primit Trofeul "Campion Roman in Afaceri" pentru caracterul inovativ al activitatii si proiectelor, in urma preselectiei nationale realizata de Comitetul de Selectie al Galei „Campioni Romani in Afaceri” (cf. www.HouseofEurope.ro).

Prin intermediul membrilor, partenerilor si beneficiarilor proiectelor noastre, FNTM a realizat si a dezvoltat cu succes parteneriate de cooperare cu  IMM-uri, companii, ONG-uri, autoritati locale, manageri din administratia publica centrala si reprezentanti guvernamentali.