Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Materiale FNTM 01-03-2014


Sondaje online
 

  Sondajul pentru romanii din Dispora: Fii antreprenor in Romania! 2016

FNTM a efectuat in perioada 19 octombrie - 16 noiembrie 2016 „Sondajul pentru romanii din Dispora: Fii antreprenor in Romania!”, pentru a analiza intentia romanilor din strainatate de a reveni in tara pentru a-si deschide o afacere. 
La Sondaj au raspuns 479 romani din strainataterezidenti/domiciliati in 37 tari, sau care s-au intors recent in tara.


  Sondaj FNTM la nivelul tarii "Vrei sa fii antreprenor?" 2016

FNTM a realizat la nivel national, in perioada 15 septembrie - 11 octombrie 2016, sondajul "Vrei să devii antreprenor?". Sondajul s-a realizat prin cercetare cantitativa, printr-un chestionar online publicat pe fntm.ro si promovat prin reteaua FNTM, dar in special prin Google AdWords.
Raportul cercetarii a fost elaborat de Bruno Stefan, sociolog si presedinte al Biroului de Cercetari Sociale - BCS.
La chestionar au raspuns 1.143 de persoane domiciliate in 384 localitati urbane si rurale, din cele 41 de judete ale Romaniei si din Bucuresti, dar si romani din Republica Moldova si din Diaspora.

 

 Sondaj despre educatie: Investesti in educatie ta? 2014


 •  Sondaj despre Succesul in afaceri si cariera 2014

 


 

Brosura Turismul de pensiune din Romania si cercetari in domeniul turismului de pensiune si emisiuni TV despre turismul romanesc de pensiune

• BROSURA Caracteristicile unei marci in devenire - Turismul de pensiune din Romania (2012)
 

• 26 Studii cu rezultatele cercetarii complexe de marketing in domeniul turismului de pensiune (proiect Intreprinzatori in turism - Pensiuni in Romania, 2012)

 

Cercetarea calitativa si cantitativa complexa dedicata sectorului turistic de pensiune, a fost realizata de FNTM in perioada 2011 - 2012. Cercetarea cuprinde studiu market intelligence, brainstorminguri, focus-groupuri, desk-research, interviuri cu peste 700 turisti romani si straini, chestionare cu peste 5000 turisti straini, 5600 turisti romani, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, rapoarte de cercetare si brosura Caracteristicile unei marci in devenire. 
Rezultatele celor 26 de rapoarte de cercetare sunt centralizate in Brosura "Caracteristicile unei marci in devenire - Turismul de pensiune din Romania".

 

5 Emisiuni TV cu povesti de succes din turismul de pensiune din Romania (2013).

 

Brosura Antreprenoriat Rural 2011• Brosura Antreprenoriat Rural 2011 (studiu pe regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud, Bucuresti-Ilfov - proiect RURAL-Antreprenor)
 

In cadrul proiectului strategic RURAL-Antreprenor, in perioada noiembrie 2010-aprilie 2011, a fost realizata cercetarea cantitativa si calitativa asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere, din mediul rural din cele 23 de judete ale regiunilor Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud si Bucuresti Ilfov.

La studiu au participat 1.527 antreprenori si viitori antreprenori si 115 functionari publici, iar 154 persoane din respondenti au participat la focus-grupuri, brainstorminguri si interviuri in profunzime. Rezultatele sunt publicate in brosura Antreprenoriat Rural 2011. 
 

Brosura Antreprenoriat Rural 2009

• Brosura Antreprenoriat Rural 2009 (studiu pe regiunile Nord-Est, Sud-Est, Centru - proiect Rural-Manager)
 

In cadrul proiectului Rural-Manager, in perioada februarie-mai 2009, a fost realizata cercetarea cantitativa si calitativa asupra nevoilor de formare si consultanta ale intreprinzatorilor si a celor care doresc sa initieze o afacere, in mediul rural din 18 judete din zonele Nord-Est, Centru si Sud-Est. In cadrul cercetarii au fost realizate 942 chestionare aplicate, 30 de interviuri in profunzime, 3 focus-group-uri si 3 brainstorming-uri. La finalizarea cercetarii s-au publicat rezultatele brosura Antreprenoriat rural 2009. 

 

Brosura "A face afaceri la tara"
 Povesti de succes din mediul rural (2012)

 

10 emisiuni TV 
Emisiunile "A face afaceri la tara", cu povestile de succes din mediul rural, ale beneficiarilor Rural-Antreprenor.


Mai multe materiale VIDEO realizate de FNTM.

 

 

Strategii de dezvoltare locala