Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Oak Tree Travel, start-up-ul care aduce turistii straini in Romania 26-03-2020

 

În urma Concursului de Planuri de afaceri Start-up Urban organizat de FNTM în județul Sibiu, a fost selectat pentru a fi finanțat Planul de afacere cu denumirea Oak Tree Travel. Un an și jumătate mai târziu, ideea aceea de afacere s-a tranformat într-o adevărată poveste de succes pe care v-o prezentăm în rândurile ce urmează!

 

 

 

După  de 13 ani petrecuți în sistemul bancar, Florin Ionescu s-a orientat către domeniul turismului. Condus de hobby, a devenit ghid de turism acum 6 ani, fără sa considere această activitate o ocupație full-time la acel moment. Încet-încet, ceea ce a fost inițial o joacă, a devenit o activitate tot mai serioasă, ocupându-i aproape tot timpul liber în zilele de vară. Astfel a început să se conturaze ideea unui start-up. Momentul de cotitură a fost apariția proiectului Start-up Urban, când Florin a decis să renunțe la cariera bancară și să-și dedice tot timpul dezvoltării afacerii în turism.

 

 

Nu a fost o decizie ușoară, dar după multe analize și nopti nedormite am creionat proiectul planului de afaceri care a fost propus în cadrul Concursului Start-up Urban. Astfel a luat ființă agenția de turism Romania Guided Tours, operată  de Oak Tree Travel SRL”.

 

Denumirea firmei este un simbol asociat cu Romania, stejarul, un copac de esență tare, rezistent, care devine mai solid pe masură ce trece timpul, dar în acelasi timp un material docil în mâna unui mester popular sau artist plastic. Logo-ul este reprezentat de Copacul Vieții, sub forma unui Stejar, simbol întâlnit atât în ornamentica românească cât și cea universală, legând astfel turismul intern cu cel extern.

 
Romania Guided Tours organizeză prin Oak Tree Travel pachete turistice dedicate turiștilor străini care doresc să ne viziteze țara. Grupurile sunt de mici dimensiuni, maximum 8 persoane care vin în România pe cont propriu, dar apelează la serviciile Romania Guided Tours. 
 
Clienții agenției primesc asistență turistică de specialitate, experiențe autentice și vor cunoaște România în profunzime. În acest sens, start-up-ul a creat pachete turistice care să îmbine atracțile turistice clasice cu incursiuni în locații mai puțin cunoscute, mai ales în zona rurală, plină de farmec și încă nealterată de societea modernă. Romania Guided Tours are în portofoliu atât excursii tip road-trip, itinerante, în care cei interesați descoperă cât mai mult din atracțiile Romaniei, dar și excursii active, în care Romania este văzută la pas, prin natura și peisajele bucolice.
 

 

Activitatea agenției de turism poate fi urmărită pe site-ul www.sibiutourguide.com și pe www.romania-tours.travel, pe facebook https://www.facebook.com/SibiuTourGuide și instagram https://www.instagram.com/sibiutourguide/

Această afacere a fost finanțată prin proiectul Start-up Plus - Antreprenoriat Urban în Centrul Țării, cod 104643, co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Proiectul Start-Up Urban este implementat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, în calitate de lider de Consorțiu, alături de partenerii: Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor - APRSC.