Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Program SRL-D: Peste 22 de milioane de lei pentru intreprinzatorii debutanti in afaceri 27-07-2016
Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri are ca obiectiv încurajarea şi de stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.  
 
 
Prin program se acordă facilităţi pentru microîntreprinderile nou-înfiinţate, conduse de întreprinzătorii debutanţi în afaceri, care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D).
 
 
Direcţia Antreprenoriat și Implementare Programe pentru IMM-uri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a publicat pe 25 iulie 2016 procedura și anexele acestui program.
 
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2016 este de 22.700.000 lei si se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de de minim 501 beneficiari.   
 
Prin Program se finanţează implementarea Planurilor de Afaceri, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute, astfel:
- Alocaţie Financiară Nerambursabilă: maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 45.245 lei/beneficiar;
- Contribuţie proprie sau credit bancar: minim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
 

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac online pe site-ul www.aippimm.ro.

 

Va recomandam sa urmariti site-ul oficial, AICI, pentru a afla in timp util deschiderea liniei de finantare.

 

Pentru mai multe detalii despre acest program de finanţare click AICI.


Sursa: www.aippimm.ro

Sursa foto: JCI-FNTM BTC