Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Programul Aspire For Teachers 2016 25-07-2016

Aspire for Teachers este un program pedagogic inovativ pentru invatatori si profesori de gimnaziu din scolile publice. Pe parcursul celor 5 zile, cei mai talentati pedagogi din România si America vor preda tehnici educationale si de motivare a celor mici, pregatind profesorii pentru provocarile secolului 21 din punctul de vedere al cunostintelor, caracterului si abilitatilor.

 

Aspire for Teachers isi propune sa descopere, dezvolte si conecteze urmatoarea generatie de profesori lideri din Romania.

 

Programul va avea loc intre 28 august si 2 septembrie in Poiana Brasov la Complexul Ana Hotels Sport si este dedicat invatatorilor si profesorilor de scoala gimnaziala din toata tara.

 

Cei patru piloni ai programului:

1. Educatia bazata pe valori: "Templul lui Knecht" si axiomatica valorilor in educatie

2. Competente critice si nevoi educationale relevante pentru secolul 21

3. Cele mai relevante strategii didactice aplicate astazi cu success de educatori de valoare romani si americani

4. Schimb de bune practici: Sesiuni demo interactive prezentate de participanti cu accent pe obiective, structura, continut si resurse

 

Candidatul ideal:

Invatatorii si profesorii Aspire for Teachers au intre trei si zece ani de experienta in sistemul de invatamant public, perioada in care au dezvoltat o cariera bazata pe daruire si valori. Sunt persoane pasionate de meseria lor si pun accent pe interesele si nevoile elevilor lor mai presus de orice. Doresc sa se perfectioneze in mod constant, invatand practic, prin schimb de experiente cu alti profesori la fel de motivati si performanti. Sunt vizionari intelegand ca aptitudinile si atitudinile elevilor deprinse in scoala trebuie sa tina pasul cu cerintele secolului 21. Sunt pozitivi si dornici sa maximizeze resursele pe care le au la dispozitie pentru a obtine rezultate exceptionale. Au demonstrat initiativa si creativitate atat in cadrul scolii cat si in afara ei si au un impact in comunitatile lor.

 

Aplicatiile pentru Aspire for Teachers sunt deschise pentru toate zonele geografice ale Romaniei, insa se vor prioritiza candidatii din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea, Iasi, Bucuresti si Sibiu.

 

Programul pilot este gratuit, singurul cost suportat de participant este cel de transport pana la locul evenimentului.

Termenul limita pentru inscrieri este 12 august 2016.

 

Absolventii acestui program pot deveni ambasadori ai proiectului Aspire for Teachers si pot dezvolta mai departe conceptul devenind tutori pentru alti colegi. Cei interesati sa ajute la dezvoltarea acestui proiect pot face parte din echipa Aspire for Teachers ulterior programului.

 

Mai multe detalii si inscrieri AICI.