Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Romania HUB - noul program de sprijinire a tinerilor antreprenori 24-06-2014


Ateliere de pregatire a tinerilor care isi doresc sa devina antreprenori, intalniri intre mediul de afaceri si reprezentanti ai institutiilor publice: o parte din activitatile pe care le va propune Romania HUB, programul lansat luni 23 iunie de ministrul delegat pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu. Acesta se va desfasura in Bucuresti si in opt centre regionale din tara,
scrie euractiv.ro

 

Va mai fi creata o platforma comuna dedicate antreprenoriatului, reunind sub aceeasi umbrela actori guvernamentali, neguvernamentali, precum si institutii de invatamant si companii, a transmis Agerpres, cu ocazia lansarii programului.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Departamentului pentru IMM, vor fi incheiate minimum 80 de parteneriate, vor fi atrasi minimum 960 de studenti in practica si vor fi organizate minimum 192 de start-up-days. 

"Dupa cum stiti, Romania nu sta bine in prezent in ceea ce priveste competitivitatea, iar prin acest program putem contribui la cresterea competitivitatii, la crearea de claustere regionale; ne propunem realizarea de incubatoare si acceleratoare de afaceri, chiar a celor academice prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei. Pe langa initiativele pe care le avem, le vom sustine si pe cele de creare de noi firme, de creare de noi locuri de munca", declarat Forin Jianu, citat de Agerpres. 

Prin acest demers ministerul isi propune sa aduca initiativele antreprenoriale independente din Romania si sa le promoveze in mod comun, astfel incat "sa pozitionam Romania pe harta antreprenoriala din Europa ca o tara favorabila start-up-urilor", a mai spus Jianu.

Potrivit informatiilor publicate luni, programul se adreseaza atat intreprinzatorilor tineri, cat si celor care doresc sa devina intreprinzatori, in egala masura elevilor si studentilor care pot veni in acest spatiu pentru a beneficia de consultanta, asistenta si mentorat prin parteneriatele care vor fi dezvoltate cu entitati guvernamentale si neguvernamentale in baza carora se va oferi consiliere celor interesati.

'Acest concept, Romania Hub, atinge trei aspecte: pozitionam Romania ca natiune favorabila start-up-urilor, realizam baza de parteneriate si sustinem mediul de afaceri prin toate aceste protocoale pe care le avem, iar actiunilor noastre vor fi astfel directionate incat sa devenim un adevarat minister pentru mediul de afaceri, pentru antreprenoriat. Actiunile care se desfasoara sub acest concept, Romania Hub, vor fi intr-un calendar pus pe site-ul departamentului', a precizat Jianu. 

Activitatile vor avea loc atat in Bucuresti cat si in cadrul celor opt sedii Romania HUB din tara, timp de 12 luni. 

sursa: euroactiv.ro