Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Zilele Diasporei: Apel RePatriot catre primariile din Romania 15-08-2019
 
Inițiatorii "Zilelor Diasporei", organizate prin RePatriot, o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile de afaceri din țară, au lansat un apel către administrațiile locale din România de a se alătura efortului de convingere a românii din Diaspora să se se implice în dezvoltarea României prin repatriere repatrisau prin investiții și deschiderea de afaceri în țară. 
 
"Zilele Disasporei" sunt inițiative locale ce pot avea un impact major în conectarea Diasporei cu Țara. RePatriot a propus în 2016 ziua de 15 august (Adormirea Maicii Domnului) să fie ”Ziua RePatriot”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile să fie numite “Zilele Diasporei”. Prima duminică după Sfânta Maria a fost declarată de Biserica Ortodoxă Română Duminica Românilor Migranți. 
 
De la lansarea proiectului “Zilele Diasporei”, inițiat de RePatriot, au avut loc până acum peste 100 de evenimente pe tot cuprinsul României. 
 
Aceste zile aduc împreună comunitatea locală cu Diaspora fiecărei localități în parte. Printr-o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse, românii din afara granițelor au ocazia să ia contact cu realitatea din prezent a țării, să se bucure împreună cu cei de acasă și să descopere oportunitățile de investiții pe care România le oferă. Puteți găsi mai multe detalii la www.repatriot.ro/zilele-diasporei-2018.
 
Apelul RePatriot către primăriile din țară
 

"Noi ne dorim ca acest proiect să se dezvolte împreună cu Dumneavoastră, să construim o singură Românie pentru toţi românii, oriunde s-ar afla, să aducem Diaspora alături de ţară, să ne fie ancoră de stabilitate, securitate şi bază pentru accelerarea dezvoltării economice. Am considerat că primul efort intensiv ar fi de atragere a întreprinzătorilor, a meseriaşilor, a creatorilor de valoare suplimentară, care să creeze condiţiile pentru repatrierea a cât mai multor români. Avem nevoie de medici, profesori, oameni pricepuţi şi de familii întregite pentru copiii lăsaţi în grija bunicilor şi a rudelor."

 

 

 
Vă invităm să deveniţi Partener RePatriot și vă rugăm să: 
👉🏼 organizați în fiecare an, de preferat în august pentru că atunci vizitează cei mai mulți România, Zilele Diasporei și să ne comunicați datele la care programați evenimente pentru a putea participa și a le promova. Invitați cât mai mulți participanți din țară și străinătate.
👉🏼delegaţi o persoană de legatură pentru proiectul RePatriot, care să urmărească site-ul repatriot.ro și pagina de Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și YouTube, să-i poată îndruma şi consilia pe cei care doresc informaţii  pentru a se reloca sau investi; 
👉🏼 identificați și faceți o bază de date cu românii plecați din localitatea dumneavoastră; informaţi consilierii locali şi alţi lideri de opinie cu privire la sprijinul în favoarea RePatriot; 
👉🏼 urmăriţi grupul de Facebook – www.facebook.com/groups/repatriot, de consiliere şi discuţii şi să îndrumaţi experţii din administraţia pe care o conduceţi să participe activ; 
👉🏼 ne ajutaţi prin promovarea către media locală a iniţiativei şi să ne sprijiniţi în promovarea pe reţelele sociale; 
👉🏼 identificaţi şi să ne transmiteţi posibile oportunităţi de afaceri şi investiţii, la adresa office@repatriot.ro, pe care să le promovăm către românii din Diaspora; 
👉🏼 recomandaţi oamenilor de afaceri din comunitatea dumneavoastră să sprijine iniţiativa RePatriot;
👉🏼 lansați un mesaj că îi doriți acasă  pe cei plecați; 
👉🏼 vizitați Basarabia, încurajați înfrățirile cu comunitățile românești din afara granițelor și sprijiniți dezvoltarea locală prin susținerea dezvoltării inițiativelor de afaceri, culturale și educative. — simţindu-se plin de speranţă în România.
 
Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul RePatriot